Documentaire 'De vergeten slag'

Het verhaal van de strijd om de Schelde

D-Day, Operatie Market Garden en het Ardennenoffensief zijn bij iedereen bekend, maar wie kent de Slag om de Schelde? Het gevecht dat mede beslissend was voor de bevrijding van Nederland. Waarom heeft de strijd om de Westerschelde, de aanvoerroute naar Antwerpen, geen plaats gekregen in ons collectief geheugen?


Zijn Zeeuwen te bescheiden? Is de constatering dat er heel veel blunders zijn begaan te pijnlijk? Of het feit dat er zoveel slachtoffers zijn gevallen vooral door toedoen van de geallieerden zelf? Het besef dat Eisenhower en Montgomery wellicht beter mét dan tégen elkaar hadden kunnen vechten? Willen we daarom ons de Slag om de Schelde liever niet te nadrukkelijk herinneren? In de documentaire 'De vergeten slag' van Margot Schotel krijgt deze zware militaire operatie in het najaar van 1944 een plaats in de geschiedenis. Een plaats die ze verdient. Met medewerking van Tobias van Gent, Ingrid Baraitre, Carla Rus, Johan van Doorn, e.a.


Omroep Zeeland zendt de documentaire 'De vergeten slag' op zondag 27 oktober om 12u00, 16u00, 20u30 en 22u00 uit op televisie.