Activiteiten in 2019

In het hele land zijn er tentoonstellingen, films en andere activiteiten die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Op deze pagina vindt u een kleine selectie uit de Zeeuwse activiteiten.

Vrijheidscolleges


In aanloop naar Bevrijdingsdag delen sprekers in heel het land hun visie op vrijheid. In Zeeland zullen Ronald Giphart, OĢˆzcan Akyol (Eus), Natascha van Weezel en Aafke Romeijn een Vrijheidscollege verzorgen. Dat gebeurt in Sluis, Middelburg en Vlissingen. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan!

Bezetting Verbeeld in Muzeeum Vlissingen


Beleef de oorlog door de ogen van een jongen en bekijk de de tentoonstelling met werk van Cees van der Burght aan de hand van een gratis gidsje (vanaf 9 jaar). Zijn verhaal over de Tweede Wereldoorlog in Vlissingen: De bezetting verbeeld. Te zien vanaf 19 april.

Start viering 75 jaar vrijheid


In 2019 en 2020 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De landelijke aftrap van dit lustrumjaar vindt plaats op 31 augustus 2019.

75 jaar na de Slag om de Schelde komen we samen op de kades van Terneuzen en het water van de Westerschelde om de bevrijding van Zuid-Nederland te herdenken en te vieren.